-

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΩΤΟΠΟΡΟΙ

Η Φωτογραφική Ομάδα Φωτοπόροι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου πρωτοσυστάθηκε τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο, όπου και λειτούργησε για μερικά χρόνια. Επαναλειτουργεί από τον Οκτώβρη του 1996 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με δάσκαλο και συντονιστή τον Τάσο Σχίζα. Μετά από σταθερή και ενεργή πορεία πολλών χρόνων έχει εξελιχτεί σε μια σημαντική Λέσχη φωτογραφίας, που συμβάλει δυναμικά στα φωτογραφικά δρώμενα της πόλης. Παρουσιάζει συστηματικά ατομικές εκθέσεις των μελών της και ομαδικές θεματικές εκθέσεις - παραγωγές στη Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις της χώρας και στο εξωτερικό. Από το 2006 διοργάνωνε για τέσσερα χρόνια ένα φεστιβάλ φωτογραφίας με πολλές ατομικές εκθέσεις των μελών της στα Καφέ Μπαρ της Θεσσαλονίκης και από το 2010 διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Φ

Η Φωτογραφική Ομάδα Φ αποτελεί μια νέα δραστήρια ομάδα φωτογραφίας, που προέκυψε κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο από τον Τάσο Σχίζα, από τον Οκτώβριο του 2011 ως σήμερα. Αριθμεί αρκετά μέλη που παρακολουθούν τα διάφορα σεμινάρια, ενώ παράλληλα λειτουργεί Λέσχη φωτογραφίας με μηνιαίες συναντήσεις των μελών της. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ μέλη της έχουν κάνει ατομικές εκθέσεις και έχουν συμμετάσχει σε άλλες ομαδικές εκθέσεις / παραγωγές. Διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

 

 

IIII 


ΑΝΑΦΟΡΕΣ: ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

'Έκθεση φωτογραφίας μελών των Φωτογραφικών Ομάδων Φωτοπόροι και Φ

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα Αναφορές: φόρος τιμής στους μεγάλους φωτογράφους θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο (Κομνηνών 24, Θεσσαλονίκη), από τις 25 Νοεμβρίου 2023 ως τις 10 Ιανουαρίου 2024.
Περισσότερα
7 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

'Εκθεση φωτογραφίας μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Φ

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα 7 προσεγγίσεις της καλλιτεχνικής φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο (Κομνηνών 24, Θεσσαλονίκη), από τις 15 Ιουνίου ως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023.
Περισσότερα

ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Έκθεση φωτογραφίας των μελών των Φωτογραφικών Ομάδων Φωτοπόροι και Φ

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα Τοπιογραφίες θα πραγματοποιηθεί στη Chalkos Gallery, από τις 23 Μαΐου ως τις 9 Ιουνίου 2023.
Περισσότερα

5 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ


Έκθεση φωτογραφίας των μελών των Φωτογραφικών Ομάδων Φωτοπόροι και Φ

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα 5 προσεγγίσεις της καλλιτεχνικής φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο (Κομνηνών 24, Θεσσαλονίκη), από τις 13 Μαΐου ως τις 12 Ιουνίου 2023.
Περισσότερα

9 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Έκθεση φωτογραφίας μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Φ


Έκθεση φωτογραφίας με θέμα 9 προσεγγίσεις της καλλιτεχνικής φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο (Κομνηνών 24, Θεσσαλονίκη), από τις 30 Ιουνίου, ως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022.
Περισσότερα

ΣΧΕΣΕΙΣ
   
Η έκδοση αυτή αποτελεί την παρουσίαση της παραγωγής των μελών της Λέσχης των φωτογραφικών ομάδων Φωτοπόροι και Φ με θέμα Σχέσεις.
Περισσότερα


ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ
   
Η έκδοση αυτή αποτελεί την παρουσίαση της παραγωγής των μελών της Λέσχης των φωτογραφικών ομάδων Φωτοπόροι και Φ με θέμα Το σπίτι μου.
Περισσότερα