ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ


Μετά την εξάντληση της 1ης επιτυχημένης έκδοσης, έρχεται η νέα, διορθωμένη, ανανεωμένη, βελτιωμένη και με 80 νέες σελίδες.

Στο βιβλίο αυτό η φωτογραφία αντιμετωπίζεται μικτά (ψηφιακή και αναλογική μαζί), όπως άλλωστε είναι η σημερινή μορφή της. Στην ύλη του περιλαμβάνονται: Οι οριοθετήσεις, για την καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου, ο εξοπλισμός, που χρειαζόμαστε, ο τρόπος χρήσης της φωτογραφικής μηχανής, με απλό τρόπο για την εύκολη εισαγωγή του νέου στην φωτογραφία, η λήψη, στην οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην φωτομέτρηση, που αποτελεί και τον σημαντικότερο παράγοντά της, οι φωτογραφικές τεχνικές, για όσους αναζητούν περισσότερα εκφραστικά μέσα, ο σκοτεινός θάλαμος (ασπρόμαυρος και έγχρωμος), που παραμένει μια βασική υποχρεωτική δραστηριότητα για όσους θέλουν «φωτογραφική ταυτότητα», ο φωτισμός, που οι περισσότεροι παραμελούν, παρά την σπουδαιότητά του και τέλος η ψηφιακή επεξεργασία, δοσμένη στα μέτρα της φωτογραφίας, με τέτοιο τρόπο, που να αφορά παράλληλα τον αρχάριο, αλλά και τον «ψαγμένο» φωτογράφο.

Το βιβλίο διατίθεται σε περίπτερα, βιβλιοπωλεία, φωτογραφικά καταστήματα και στα γραφεία του περιοδικού.  


ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ


On line παραγγελία του βιβλίου

εί

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

2η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τάσος Σχίζας


Πρόλογος

Αγαπητή αναγνώστρια, αγαπητέ αναγνώστη το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να καλύψει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την αναλογική και την ψηφιακή φωτογραφία, που θα χρειαστεί ένας ερασιτέχνης ή σπουδαστής ή επαγγελματίας φωτογράφος.

Η ύλη του έχει βασιστεί σε προσωπικές σημειώσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί σταδιακά κατά την διάρκεια μιας σειράς μαθημάτων φωτογραφίας, που έγιναν από το 1991 ως σήμερα.

Μετά από τις απαραίτητες διορθώσεις και αναθεωρήσεις προέκυψε η έκδοση αυτή. 

Το σύνολο των περιεχομένων αφορά προσωπική συγγραφή, από γνώσεις που αποκτήθηκαν από μελέτη βιβλίων ή άρθρων σε περιοδικά, από ανταλλαγή απόψεων με φωτογράφους και κυρίως από τις εφαρμογές και τον πειραματισμό πολλών χρόνων.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε σε τυπογραφική και σε ηλεκτρονική μορφή. 

Η ηλεκτρονική έκδοση προσφέρεται δωρεάν, για να είναι προσιτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Ανανεώνεται κάθε χρόνο με διορθώσεις, αλλαγές και προσθήκες, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις απόψεις των αναγνωστών.

Το κόστος της αναλαμβάνουν οι χορηγοί, που παρουσιάζονται στις σελίδες της ψηφιακής έκδοσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο έργο αυτό.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερεις ηλεκτρονικές εκδόσεις και δύο τυπογραφικές.

Προτάσεις για διορθώσεις, συμπληρώματα και αλλαγές θα βοηθήσουν την αναθεώρηση και βελτίωση της έκδοσης.


Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ημερομηνία έκδοσης: Σεπτέμβριος 2010

Σελίδες : 260

Διαστάσεις : 17 Χ 24 cm

Τιμή : 12 ευρώ

ISBN: 978-960-93-2230-0

 


 

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ