ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕ     Π     Ι     Κ     Α     Ι     Ρ     Ο     Τ     Η     Τ     Α
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ         

 

 

  Ο Χώρος του Χρόνου

15-27/06/09

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει έπειτα από πρόσκληση στο Athens Fringe Festival 2009 με την έκθεση «Ο Χώρος του Χρόνου», η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Photobiennale / 20ής Φωτογραφικής Συγκυρίας Απρίλιος-Μάιος 2008.

Στην έκθεση, που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Μάρθα Χαλικιά, παρουσιάζονται έργα οχτώ Ελλήνων φωτογράφων: Γιώργος Βογιατζάκης, Αλέξανδρος Βρεττάκος, Εύη Καραγιαννίδη, Ένη Κούκουλα, Γιάννης Κωνσταντίνου, Βασίλης Μήτογλου,  Στέλλα Μπαρακλιανού, Θοδωρής Τζαλαβράς.

Χώρος: Artower Agora (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος Πλατεία, Αθήνα,

τηλ. 2103246100)

Athens Fringe Festival 2009

Με τίτλο «Η Αθήνα μας ανήκει», το Athens Fringe Festival 2009 διοργανώνεται από την «Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση». Είναι ένα διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών και διεξάγεται σε συνεργασία με το Edinburgh Festival Fringe, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο. Σκοπός του είναι η ανάδειξη νέων, ανερχόμενων καλλιτεχνών, ελλήνων και ξένων, στο θέατρο, τη μουσική και τις άλλες τέχνες.

www.sinthesis.gr

Ο Χώρος του Χρόνου

Παρατηρώντας τον αντικατοπτρισμό του ουρανού στη θάλασσα - τοπίο αέναης καταγραφής του χρόνου -, αναλογιζόμενοι τις άπειρες στιγμές ενός δέντρου - αποτύπωμα του κύκλου της ζωής -, αδράττοντας τις καθημερινές, μικρές και μεγάλες στιγμές του ανθρώπου - καλειδοσκόπιο της μάταιης πορείας μας-, αφυπνίζοντας τη μνήμη που εντάχτηκε στο χώρο -ερείπια και ανάσες μιας άλλης εποχής-, υπό το φως της ημέρας, το σκοτάδι της νύχτας (ή το αντίθετο), με σκιές που δηλώνουν και αναιρούν, καταγράφεται ο χώρος του χρόνου απ' όλες τις πιθανές γωνίες. Οκτώ επιλογές Ελλήνων φωτογράφων, με γραφή που διαφέρει και ταυτόχρονα ταυτίζεται, ποιητές του αδύνατου, ενός ενδιάμεσου φορτισμένου τόπου, εισχωρούν στην τέταρτη διάσταση, στο χρόνο. Αψηφούν τις παγίδες του κλασσικού και του ειπωμένου, συνδιαλέγονται με τις δυνατότητες και τις αντοχές της ψηφιακής εκδοχής.

Μάρθα Χαλικιά

 

 

aaa  

 

 

 

Προσοχή: Αν είδατε την έκθεση, γράψτε μας την γνώμη σας ή κριτική. 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΨΕΩΝ

 

Θοδωρής Τζαλαβράς

Βασίλης Μήτογλου


ΑΡΧΙΚΗ | ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ | ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ | LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 

2004-9 © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ