ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕ     Π     Ι     Κ     Α     Ι     Ρ     Ο     Τ     Η     Τ     Α
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ         

 
-

Θοδωρής Τζαλαβράς

Nicosia in Dark and White

 

Ο Θοδωρής Τζαλαβράς ξεκίνησε να φωτογραφίζει τα εγκαταλειμμένα κτίρια γύρω από την Πράσινη Γραμμή το 2006, χρησιμοποιώντας μαυρόασπρο φιλμ μεσαίου φορματ, που εμφάνισε και τύπωσε ο ίδιος στον σκοτεινό του θάλαμο. Το λεύκωμα Nicosia in Dark and White  αποτελεί μια επιλογή εικόνων του project σε μια προσεγμένη και πολυτελή έκδοση.

Ένα ταξίδι στην αθέατη πλευρά της παλιάς Λευκωσίας, το Nicosia in Dark and White είναι στοιχειώδης ανάγνωση για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την Λευκωσία και την Κύπρο.

Το αναπόφευκτο ιστορικό στοιχείο υπάρχει στις εικόνες, αλλά το πέρασμα του χρόνου είναι αυτό που απασχολεί τον φωτογράφο. Έτσι μοιάζει το πέρασμα τριανταπέντε χρόνων. Στοιχειωμένα και μελαγχολικά τοπία, εγκαταλειμμένα δωμάτια διαμορφωμένα από την Φύση και τον Χρόνο. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν την σκοτεινή όψη της Λευκωσίας. Στις εικόνες δεν υπάρχουν άνθρωποι, παρά μόνο σκιές τους, αλληγορίες της ζωής που συνεχίζεται έξω.

Εικόνες από αυτή την δουλειά παρουσιάστηκαν από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στην Φωτομπιενάλε 2008, στο Burn Gallery Show του David Alan Harvey και στην έκθεση "Arbor" της γκαλερί Michael Mazzeo στην Νέα Υόρκη. Επίσης εμφανίστηκαν στα φωτογραφικά περιοδικά Black and White και Shots και απέσπασαν βραβεία και διακρίσεις σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς.

Το Nicosia in Dark and White είναι ο πρώτος τίτλος του εκδοτικού οίκου Book Ex Machina.

 

 

aaa  

Προσοχή: γράψτε μας την γνώμη  ή την κριτική σας για την έκδοση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΨΕΩΝ 

"Αυτές οι μαυρόασπρες φωτογραφίες από τη νεκρή ζώνη ζωντανεύουν την ιστορία αυτού του τόπου." Ελένη Μαύρου, Δήμαρχος Λευκωσίας

"Μια καταπληκτική συλλογή φωτογραφιών - μια εκπληκτικά ατμοσφαιρική μαρτυρία, από εικόνες που φαίνονται να έχουν συλλάβει όχι μόνο την εικόνα αλλά και τον ήχο και ίσως ακόμη και τη μυρωδιά /ποιότητα του αέρα της στιγμής. Θαυμάσια." Jane Draycott, ποιήτρια

"Συναρπαστικό νέο φωτογραφικό λεύκωμα προσφέρει μια εναλλακτική άποψη της πρωτεύουσας." Cyprus Weekly


Έκδοση: Nicosia in Dark and White

Φωτογράφος: Θοδωρής Τζαλαβράς

Εισαγωγή και διήγημα: Ιωάννα Μαύρου

Με ένα ποίημα του David Alan Harvey (φωτογράφος, Magnum)

40 δίτονες φωτογραφίες

Τιμή €35

108 σελίδες

23 x 25 cm

Πανόδετο σκληρό εξώφυλλο με κουβερτούρα

Ελληνικό/Αγγλικό κείμενο

Πρώτη Έκδοση 1,000 αντίτυπα

Εκδόσεις: Book Ex Machina

ISBN 978-9963-9858-0-7

Λευκωσία, 2010

Για περισσότερες πληροφορίες 

+357 99 892-350 

www.bookexmachina.com  

 www.tzalavras.com


ΑΡΧΙΚΗ | ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ | ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ | LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 

 © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ