ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕ     Π     Ι     Κ     Α     Ι     Ρ     Ο     Τ     Η     Τ     Α
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ         

 

 

Μανόλης Κασιμάτης

ένας μικρός οδηγός για τα λευκώματα
και τα θεωρητικά-τεχνικά βιβλία
των διεθνών ελλήνων φωτογράφων


Περιλαμβάνει και ένα
Ονομαστικό Κατάλογο των Ελλήνων Διεθνών Φωτογράφων


α' έκδοση
αιθεροβάμων
Αθήνα 2002
β' έκδοση
φωτογραφίζοντας
Αθήνα 2009

ISBN 978-960-89684-7-9
`Εκδοση: αστική μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ
Παξών 30 Αθήνα 11362, τηλ.: 6977135913
Σελιδοποιήση-Εκτύπωση-Βιβλιοδεσία: πολιτιστική εταιρία ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣΑποφάσισα να εκδόσω αυτή τη μελέτη γιατί έχουν ήδη συμπληρωθεί 50 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (1952-2002) και όφειλα να τιμήσω το σωματείο και την ιστορία του στο οποίο συμμετείχα και εγώ σαν μέλος συμπλήρωνοντας μάλιστα 25 χρόνια.
`Εγινα μέλος της ΕΦΕ την 1η Ιανουαρίου 1978 μετά από προτροπή του κ. Πέτρου Μπρούσαλη με αφορμή την παρουσίαση -ομιλία του, στην σχολή Γραφικών Τεχνών όπου φοιτούσα, γιά το έργο της ΕΦΕ και παραιτήθηκα τον Ιούνιο του 2002 κατόπιν εκλογής μου ως μέλος Δ.Σ. ενός επαγγελματικού συλλόγου φωτογράφων .
Δεύτερος και πιο σοβαρός λόγος ήταν γιατί αντιλήφθηκα ότι το δημιουργικό έργο των "ονομαζόμενων" Ελλήνων διεθνών φωτογράφων (δηλαδή φωτογράφων με "τίτλους" FIAP) καθώς και η αντίστοιχη και πολύ σημαντική συγγραφική τους δραστηριότητα (είτε σαν μελέτες είτε σαν επιστημονικά συγγράμματα είτε σαν λευκώματα) απουσίαζε παντελώς από την επίσημη ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας.
Βέβαια αίτια υπάρχουν πολλά και αρκετοί οι υπεύθυνοι.
Οσο αφορά στο σωματείο πολλοί αρέσκονται μόνο στις "θέσεις" εκλογής ενώ άλλοι μόνο στις βραβεύσεις. Λίγοι στις έρευνες και στις μελέτες. Ορισμένοι δε, χρησιμοποιούν μελέτες για να αμαυρώσουν τους άλλους. Μόνο με "έντιμες" μελέτες μπορούμε και να αξιολογήσουμε και να αξιολογηθούμε, και το κυριότερο να αποδώσουμε τιμές στους πρωτοπόρους όπου φυσικά υπάρχουν.
Πιστεύω να βοήθησα στην καταγραφή και αξιολόγηση του σημαντικού έργου της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και ειδικώτερα αυτών που με επιμονή και διαρκή δημιουργική αναζήτηση εκφράστηκαν μέσα από τις διαδικασίες της FIAP συμμετέχοντας στους διαγωνισμούς της, για να κερδίσουν ορισμένους πόντους ηθικής ικανοποίησης ...στο "μικρό παιχνίδι" της ζωής.
Μανόλης Κασιμάτης AFIAP

 

aaa  

Προσοχή: γράψτε μας την γνώμη  ή την κριτική σας για την έκδοση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΨΕΩΝ


ΑΡΧΙΚΗ | ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ | ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ | LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 

2004-9 © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ