ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕ     Π     Ι     Κ     Α     Ι     Ρ     Ο     Τ     Η     Τ     Α
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ         

 

 

Σπύρος Παλούκης Έδεσσα

Κυκλοφορία φωτογραφικού λευκώματος για την πόλη της Έδεσσας από τον Σπύρο Παλούκη

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις νεοσύστατες εκδόσεις Fata Morgana και τον καλλιτέχνη Σπύρο Παλούκη ένα φωτογραφικό λεύκωμα για την πόλη της Έδεσσας υπό τον διακριτικό τίτλο ΈΔΕΣΣΑ / EDESSA. Το έργο αυτό, έρχεται να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει στην αγορά, μιας και η τελευταία αντίστοιχη φωτογραφική δουλειά που έγινε για την πόλη της Έδεσσας χρονολογείται στο 1992. Το λεύκωμα ΈΔΕΣΣΑ / EDESSA αποτελεί ένα φωτογραφικό ίχνος για την Έδεσσα του 2009. Είναι μια εικαστική προσέγγιση της πόλης μέσω της τέχνης της φωτογραφίας. Επίσης, η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μια επένδυση στον τουρισμό όντας μεταφρασμένη και στην Αγγλική γλώσσα και υλοποιημένη με τα πιο σύγχρονα τεχνικά, χρωματικά και φωτογραφικά μέσα.

Βασική ιδέα της συγκεκριμένης δουλειάς, είναι να παρουσιαστεί η Έδεσσα του παρόντος και της πραγματικότητας. Πρωτίστως, η Έδεσσα των ανθρώπων της, των κατοίκων και των (ανώνυμων) προσωπικοτήτων που την προσδιορίζουν. Αδιαμφισβήτητα, στο εν λόγω εγχείρημα έχει δοθεί μεγάλη σημασία στις φυσικές ομορφιές της πόλης, μιας και η Έδεσσα δεν νοείται χωρίς τις πράσινες οάσεις και τους υδάτινους παραδείσους της, αλλά παράλληλα υπερτονίζεται η αξία της ανθρώπινης ύπαρξης που βιώνει την πόλη, χαρίζοντας σε τελική ανάγνωση ένα ντοκουμέντο για μια Έδεσσα ζωντανή και όχι αποκλειστικά καρτποσταλική. 

Ο φωτογράφος και συγγραφέας, κύριος Σπύρος Παλούκης, κατάγεται από την Έδεσσα και αποτελεί μια από τις ελπίδες της σύγχρονης φωτογραφίας και πεζογραφίας στην Ελλάδα. Κατά το παρελθόν έχει βραβευθεί σε διάφορους φωτογραφικούς διαγωνισμούς (εγχώριους αλλά και διεθνείς) με αποκορύφωμα την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο φωτογραφικό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Cantabria+10 με θέμα τη «φιλία». Σύμφωνα με το Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών, συγκαταλέγεται μέσα στους δέκα καλύτερους νέους φωτογράφους της Ελλάδας για το έτος 2008/09 έπειτα από παρουσίαση μέρους της δουλειάς του στο Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας (Αθήνα APhF:08  Νοέμβριος 2008). Επίσης, το πρώτο λογοτεχνικό του έργο με τίτλο Ο Καρλομάγνος και η κάμερα με τα μυστικά από τις εκδόσεις Μαγικό Κουτί, πρόσφατα συμπεριλήφθηκε από την επιτροπή του περιοδικού Διαβάζω στην λίστα των δέκα υποψήφιων πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων της χρονιάς.

Για πληροφορίες σχετικά με το λεύκωμα καλέστε στο τηλέφωνο 6972214362 ή στο email fatamorgana.publications@gmail.com

 

aaa  

 

 

Προσοχή: γράψτε μας την γνώμη  ή την κριτική σας για την έκδοση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΨΕΩΝ

 


ΑΡΧΙΚΗ | ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ | ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ | LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 

2004-9 © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ