ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕ     Π     Ι     Κ     Α     Ι     Ρ     Ο     Τ     Η     Τ     Α
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ         

 

 

Γιώργος Κατσάγγελος

Από την Camera Obscura ... στο CCD

 

Το βιβλίο αυτό περιέχει μέρος της ερευνητικής δουλειάς που έκανα τα τελευταία χρόνια με αφορμή τους προβληματισμούς μου που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων μου στο Εικαστικό Τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Ακόμη περιέχει τις προτάσεις που αναπτύχθηκαν για τη δημιουργία εκθέσεων σχετικά με την φωτογραφική εικόνα αλλά και την παρουσίαση κάθε είδους μουσειακού εκθέματος μέσα από τη φωτογραφία.

Το κύριο μέρος του βιβλίου αυτού αφορά στα βήματα που έκανε η φωτογραφία μέχρι σήμερα με έμφαση στη τεχνολογική εξέλιξη. Οι εθνικές φωτογραφικές βιομηχανίες αναλύονται με άξονα την ιδιαίτερη χρονική στιγμή και τον τρόπο που συνέβαλαν στη συνολική ανάπτυξη της φωτογραφίας. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και στις πρόσφατες εξελίξεις που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με μικρά κείμενα, στα οποία αναλύονται θέματα από την αισθητική και την ιστορία της φωτογραφίας. Τα θέματα αυτά με απασχόλησαν κάποια στιγμή στην καλλιτεχνική μου πορεία και έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και εφημερίδες. Η αποσπασματικότητα των κειμένων αυτών διατηρήθηκε για να ακολουθήσει ο αναγνώστης μια σειρά δικών μου σκέψεων που ασφαλώς θα μπορούσαν να αποτελέσουν την απαρχή συστηματικότερης έρευνας.

Εκδοτικός Οίκος: 

UNIVERSITY STUDIO PRESS

Σελίδες: 236

Διαστάσεις:     17Χ24

ISBN:  978-960-12-1825-0

 

aaa  

Προσοχή: γράψτε μας την γνώμη  ή την κριτική σας για την έκδοση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΨΕΩΝ 

 


ΑΡΧΙΚΗ | ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ | ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ | LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 

2004-9 © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ