ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΕ     Π     Ι     Κ     Α     Ι     Ρ     Ο     Τ     Η     Τ     Α
 
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ         

 
aa

 

Ειρήνη είναι...

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

ΔιοργάνωσηΜΚΟ Κόσμος χωρίς πολέμους και Βία

 

Περιγραφή θέματος

Αυτό που ζητείται από τους συμμετέχοντες, είναι να αποτυπώσουν την προσωπική τους ερμηνεία στην κατάσταση της Ειρήνης.
Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην κοινωνική κατάσταση αλλά και στην εσωτερική και την διαπροσωπική Ειρήνη.
Το εύρος του θέματος είναι μεγάλο και ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, δίνοντας το δικό του στίγμα. Έτσι, συνθέτει μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ένα μεγάλο ψηφιδωτό εμπειριών και βαθύτερων ίσως αξιών, όπως αυτών της Ειρήνης και της Μη Βίας.
Ο «κοινός τόπος» του εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου.

Βραβεία

Οι πρώτοι κάθε κατηγορίας (συνολικά 3) θα κερδίσουν από μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR OLYMPUS Ε-620 με φακούς ZUIKO DIGITAL ED 14-22mm, προσφορά των διοργανωτών.

Οι τρείς καλύτερες ανά κατηγορία θα κερδίσουν το βιβλίο "Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας" και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Φωτογραφικό Είδωλο 26ο", προσφορά του Φωτογραφικού Ειδώλου.

Επίσης στις 20 καλύτερες φωτογραφίες ανά κατηγορία (συνολικά 60) θα απονεμηθεί ειδικός έπαινος από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Διάρκεια

Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 12 Ιουνίου 2009 και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2009 στις 23:00.

Ακολουθεί η επιλογή των 20 καλύτερων φωτογραφιών ανά κατηγορία από τους αντίστοιχους κριτές και η ανακοίνωση των νικητών στις 21 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη.

Επιτροπή

Ασπρόμαυρη φωτογραφία

Γιώργος Γκιζάρης

Δημήτρης Θεοδόσης

Έγχρωμη φωτογραφία

Κλαίρη Μουσταφέλλου

Ανδρέας Κατσάκος

Επεξεργασμένη φωτογραφία

Γιώργος Λάβδας

Παύλος Σατόγλου

Όροι Συμμετοχής

Αρθρο 1: Διοργάνωση

Η Μη Κυβερνητική, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με την επωνυμία «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» που εδρεύει στην Αθήνα (Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3), όπου διατηρεί και τα κεντρικά της γραφεία διοργανώνει από την 1 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2009 τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Ειρήνη Είναι...».

Αρθρο 2: Διάρκεια Μαραθωνίου και Συμμετοχή

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Ειρήνη Είναι...» θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2009.

Στο διαγωνισμό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλα τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και των ανηλίκων.

Η δήλωση συμμετοχής θα πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού  www.eirinieinai.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής.

Εκεί θα μπορέσουν να αναρτήσουν και τις φωτογραφίες που επιθυμούν να τεθούν στην κρίση της κριτικής επιτροπής, ανάλογα με την κατηγορία φωτογραφίας που επιθυμούν.

Ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να αναρτήσει μέχρι και 2 φωτογραφίες, σε μία μόνο κατηγορία (Ασπρόμαυρη, Έγχρωμη και Επεξεργασμένη).

Θα γίνεται δεκτή μία μόνο δήλωση συμμετοχής ανά άτομο. Απαγορεύεται ρητά η υποβολή περισσοτέρων της μίας (1) δηλώσεων συμμετοχής. Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο συμμετοχές ανά άτομο, όλες οι συμμετοχές του συγκεκριμένου ατόμου θα κρίνονται άκυρες.

Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

- να μην ξεπερνούν σε μέγεθος τα 400kb

- η μέγιστη πλευρά τους να είναι μεγαλύτερη από 500 pixels και μικρότερη από 900 pixels

Αρθρο 3: Αρχές που διέπουν το διαγωνισμό

Σκοπός του Διαγωνισμού «Ειρήνη είναι...», είναι να αναδείξει τις είκοσι (20) καλύτερες φωτογραφίες ανά κατηγορία.

Οι τρεις (3) καλύτερες φωτογραφίες ανά κατηγορία θα βραβευτούν από την κριτική επιτροπή και οι νικητές θα κερδίσουν:

1. Από μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή OLYMPUS Ε-620 με φακούς ZUIKO DIGITAL ED 14-22mm

2. Από ένα βιβλίο (Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας) και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Φωτογραφικό Είδωλο 26ο"

Αρθρο 5: Βραβεία

Βραβεία θα λάβουν αποκλειστικά και μόνο οι τρείς (3) πρώτοι νικητές ανά κατηγορία μετά από επιλογή της Κριτικής Επιτροπής και κατά σειρά επιτυχίας τα δώρα συνίστανται σε:

1ο  βραβείο: ψηφιακή φωτογραφική μηχανή OLYMPUS Ε-620 με φακούς ZUIKO DIGITAL ED 14-22mm, ένα βιβλίο (Η τεχνική της αναλογικής

και της ψηφιακής φωτογραφίας) και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Φωτογραφικό Είδωλο 26ο".

2ο βραβείο : ένα βιβλίο (Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας) και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Φωτογραφικό Είδωλο 26ο".

3ο Βραβείο : ένα βιβλίο (Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας) και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Φωτογραφικό Είδωλο 26ο".

Οι 20 καλύτερες φωτογραφίες ανά κατηγορία (συνολικά 60) θα λάβουν ειδικό έπαινο από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO.

Όλες οι συμμετοχές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Τα βραβεία είναι προσωπικά, δεν μεταβιβάζονται και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα δώρα

Αρθρο 6: Χρήση φωτογραφιών και βίντεο

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει στη ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» να εκμεταλλεύεται χωρίς αντάλλαγμα τις φωτογραφίες που αυτός θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Με τον όρο εκμετάλλευση νοείται, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα αναπαραγωγής, δημοσίευσης, απεικόνισης, προσαρμογής, επιδιόρθωσης, επεξεργασίας, ψηφιοποίησης και έκθεσης των φωτογραφιών κάθε συμμετέχοντα.

Η άδεια χορηγείται για το σύνολο των χωρών του κόσμου για χρονική διάρκεια 5 ετών από την ημερομηνία υποβολής της συμμετοχής στο διαγωνισμό, για εκμετάλλευση από ψηφιακά ή αναλογικά συστήματα, σε οποιοδήποτε μέγεθος και για όλα τα μέσα και τους τρόπους μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι περιοριστικά, των παρακάτω:

- έκθεση σε γκαλερί και εκθεσιακούς χώρους των διοργανωτών

- δημοσίευση σε κάθε έντυπο μέσο, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, εκδόσεων, καταλόγων, Τύπου, φυλλαδίων, διαφήμισης 

- εκπομπή σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε καταστήματα ως σύνολο ή/και κατά αποσπάσματα

- δημοσίευση στο Διαδίκτυο σε όλες τις ιστοσελίδες και τα blogs (ιστολόγια) της ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία»

- οπτικοακουστικά μέσα, κυρίως: CD, CD ROM, DVD

- κινητή τηλεφωνία: WAP, SMS, MMS

- ενδοεπιχειρησιακή και εταιρική επικοινωνία των διοργανωτών

- δημοσιογραφική ενημέρωση του γραπτού και ραδιοτηλεοπτικού τύπου, δημόσιες σχέσεις.

Πέραν του χρονικού διαστήματος των 5 ετών η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τη Φωτογραφία για την εικονογράφηση άρθρων ή για σκοπούς ενημερωτικού, ιστορικού χαρακτήρα ή για σκοπούς τεκμηρίωσης, καθώς και για σκοπούς αναδρομής, κατά τη διάρκεια προστασίας των δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, σε όλο τον κόσμο.

Πέραν αυτής της άδειας, οι νικητές επιτρέπουν στη ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» καθώς και στους χορηγούς του εν λόγω διαγωνισμού να χρησιμοποιούν, για λόγους διαφήμισης και προώθησης σε οποιοδήποτε διαφημιστικό μέσο διαθέτουν - κυρίως στα πλαίσια δημοσίευσης του ονόματος των νικητών - το επώνυμο, το όνομα και τα βραβεία τους, χωρίς περιορισμούς ούτε επιφυλάξεις, και δίχως κάτι τέτοιο να τους παρέχει αμοιβή, να τους εκχωρεί δικαίωμα ή οποιοδήποτε πλεονέκτημα εκτός της απονομής του βραβείου τους. Σε κάθε περίπτωση ο παίκτης διατηρεί τα δικαιώματα ενημέρωσης, πρόσβασης και αντίρρησης στην επεξεργασία των στοιχειών του, βάσει των άρθρων 11 έως 13 του Ν. 2472/1997.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύονται να συμμορφώνονται προς τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, να σέβονται τα δικαιώματα τρίτων και να τηρούν τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού. Για το λόγο αυτό, δεσμεύονται να συμπεριφέρονται δίκαια και κυρίως:

- δεσμεύονται ότι αποτελούν το μοναδικό δημιουργό των φωτογραφιών,

- δεσμεύονται ότι οι φωτογραφίες δεν περιέχουν κανένα δάνειο ή απομίμηση που αφορά υφιστάμενα προστατευόμενα έργα και γενικότερα ότι δεν έχουν χρησιμοποιήσει στοιχεία που θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή τα δικαιώματα τρίτων, κυρίως αναφορικά με το συγγραφικό δικαίωμα, το δικαιώματα ιδιοκτησίας εμπορικού σήματος ή το δικαίωμα επί της εικόνας ατόμων, καθώς και ότι δεν παραβιάζουν την προσωπική σφαίρα και ατομική ζωή οιουδήποτε τρίτου. Ρητά συμφωνείται ότι η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν αξιώσεις που μπορούν να εγερθούν από τρίτους σε βάρος της λόγω της λήψης των ως άνω φωτογραφιών.

Κάθε συμμετέχων είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τη δημοσίευση των φωτογραφιών εντός των ορίων που του έχουν γνωστοποιηθεί στα πλαίσια της συμμετοχής του στον παρόντα διαγωνισμό και υποχρεούται να διασφαλίζει τη διοργανώτρια έναντι κάθε πράξης ή προσφυγής ή οποιασδήποτε ενέργειας (δικαστικής ή εξώδικης) που θα μπορούσε να ασκηθεί λόγω της δημοσίευσης των εν λόγω φωτογραφιών στα πλαίσια της παρούσης, από οποιοδήποτε άτομο εις βάρος της εικόνας του, της ιδιωτικής του ζωής ή έναντι οποιουδήποτε άλλου δικαιώματος που θα μπορούσε να επικαλεστεί, κυρίως αναφορικά με την Πνευματική Ιδιοκτησία. Κάθε συμμετέχοντας θα φροντίσει κυρίως να λάβει άδεια από κάθε τρίτο πρόσωπο, του οποίου η εικόνα απεικονίζεται στις Φωτογραφίες.

Αν ένα άτομο έχει λόγους να πιστεύει ότι κάποιο άτομο σφετερίζεται την ταυτότητά του ή θίγει ένα δικαίωμά του, θα πρέπει να ενημερώσει αμέσως τους διοργανωτές, προκειμένου οι τελευταίοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: info@kosmosxorispolemous.gr

Αρθρο 7: Ευθύνη

Η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» διατηρεί το δικαίωμα, σε κάθε περίπτωση, να αντικαταστήσει κάποια από τα δώρα του μαραθωνίου με δώρα αντίστοιχης αξίας. Η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» δεν φέρει καμία ευθύνη για την ποιότητα και την κατάσταση των δώρων κατά την παράδοσή τους.

Η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» διατηρεί το δικαίωμα να μειώσει ή να παρατείνει τη διάρκεια του διαγωνισμού, να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του ή να ματαιώσει το διαγωνισμό, καθώς και να τροποποιήσει οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, οιονδήποτε άλλο όρο του παρόντος διαγωνισμού κατά την απόλυτη κρίση και διακριτική της ευχέρεια. Σε κάθε περίπτωση η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» θα προβεί σε έγκαιρη ενημέρωση των συμμετεχόντων, και πέραν τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη.

Η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» δεν φέρει καμία σχετική ευθύνη για τυχόν ζημιές ή βλάβες που μπορεί να προκληθούν στους παίκτες κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και γενικά από τη συμμετοχή τους στον μαραθώνιο.

Αρθρο 8: Αποδοχή των όρων του κανονισμού

Οι παίκτες με τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο μαραθώνιο αποδέχονται πλήρως και ανεπιφυλάκτως όλους τους όρους του παρόντος κανονισμού.

Ο κανονισμός διατίθεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eirinieinai.gr

Αρθρο 9: Δικαιοδοσία Δικαστηρίων

Για την επίλυση τυχόν διαφορών εφαρμοστέο είναι το ελληνικό δίκαιο και αρμόδια είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών.

Πληροφορίες: www.eirinieinai.gr

 

 


ΑΡΧΙΚΗ | ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ | ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ | LINKS | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 

2004-9 © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ